Maak Ramadan extra speciaal voor kinderen

Maak Ramadan extra speciaal voor kinderen

Ramadan is een bijzondere tijd voor volwassenen om hun Imaan te versterken. Moslims kijken jaarlijks uit naar de Ramadan om de maand te gebruiken om dichter bij Allah te komen en een beter mens te worden, dit door o.a. het verrichten van extra gebeden en het slechte te laten voor het goede. Hoe zit het met de kinderen die nog te jong zijn om te vasten? Hoe kunnen ze delen in de vreugde van de maand Ramadan, zodat ze er jaarlijks ook naar uitkijken.
Het is belangrijk de liefde van de Ramadan bij de kinderen van jongs af aan bij te brengen, zie hieronder een aantal tips om dit aan te moedigen.

- Begin met het versieren van uw huis om uw kinderen het gevoel te geven dat de maand Ramadan een bijzondere maand is. Dit kunt u doen daar Ramadan banners, lantaarns en ballonnen op te hangen. Deze kunt u zelf maken of voor het gemak kunt u deze ook aanschaffen bij een islamitische winkel.

- Stimuleer uw kinderen om een gedeelte of een gehele dag mee te vasten wanneer ze oud genoeg zijn. Dit door bijvoorbeeld per dag een klein bedrag te laten sparen waarmee een cadeau voor Eid aangeschaft kan worden.

- Maak in de maand Ramadan ook speciale gerechten voor de kinderen. Hier zullen ze elke jaar weer naar verheugen.

- Maak Iftar en voorbereiding hiervan een familie en vrienden evenement. Kinderen zijn dol op gezelligheid.

- Vertel uw kinderen leuke Islamitische verhaaltjes voor het slapen gaan.

- Geef uw kinderen het gevoel dat ze deel uitmaken van een grotere gemeenschap door een bezoek aan de moskee te brengen. Veel Moskeeën hebben programma's voor kinderen, zoals Koran competities! Kinderen zijn net sponzen en absorberen veel op hun leeftijd, dus wat is een beter moment om hen Koran leren dan tijdens de ramadan.

- Koop leuke cadeaus voor Eid en wikkel deze in speciale Eid cadeaupapier. Plaats de cadeaus zichtbaar in een hoek van uw woonkamer, zodat ze er naar uit kunnen kijken. Dit werkt goed voor oudere kinderen, maar peuters zullen hier wat meer moeite mee hebben.

- Eindig de maand Ramadan met het gezamenlijk met de kinderen lekkere dingen te bakken voor Eid en dit ook te delen met familie, buren en vrienden. 

Posted on 2015-06-22 Algemeen 0 5474

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Latest Comments

No comments

Blog categories

Prev
Next