Tafsir ibn Kathir deel 1

Tafsir ibn Kathir deel 1

Op voorraad
€ 32,70
Inclusief belasting

Dit boek bevat de interpretatie van de eerste twee soerahs van de Glorieuze Qor'ān.

Klassiek commentaar op de Qor`an
Dit boek bevat de interpretatie van de eerste twee soerahs van de Glorieuze Qor'ān, de primaire bron van de islam. Een alomvattend commentaar dient de vele aspecten van uiteenlopende kennisgebieden in ogenschouw te nemen. Te denken valt aan Arabische grammatica en linguïstiek, jurisprudentie, context, geschiedenis en andere. Wellicht overbodig te constateren dat hiervoor universele kennis vereist is.
Ibn Kèthier zegt in de inleiding van zijn Tefsier: "Wanneer iemand naar de beste methoden van Tefsier vraagt, dan antwoordden wij dat de meest correcte methode om de Qor'ān uit te leggen met de Qor'ān zelf is. Wat op een bepaalde plaats in de Qor'ān in algemene termen wordt vermeld, wordt gewoonlijk op een andere plaats uitgelegd. Vindt men dit niet gemakkelijk, dan zou men naar de Soenneh moeten kijken, aangezien het doel ervan is om de Qor'ān uit leggen en zijn betekenis te preciseren. Allāh zegt:
"Wij hebben u (o Mohammed ) de Maning (de Qor'ān) geopenbaard, opdat u de mensen duidelijk kunt uitleggen wat hun nedergezonden is en dat zij zullen gaan nadenken." (16 Soeratoen-Nehl: 44)
Hierom zie de boodschapper van Allah:
“Mij is de Qor’an en zijn equivalent gegeven,” referende aan de Soenneh.”
De eerste generatie van de islam zag er gewoonlijk vanaf om hetgeen uit te leggen, waarvan zij geen kennis hadden. Van Eboe Bakr As-Siddieq is de volgende uitspraak overgeleverd:
“Welk land zal mij dragen en welke hemel zal mij bedekken, als ik over het Boek van Allah zeg waar ik geen weet van heb?”


Auteur: Ibn Kathir
Vertaler(s): Drs. J. Ploeger
Uitgeverij: Project dien
Uitvoering: Hardcover
ISBN: 978-90-77520-06-2
Pagina's: 602

No reviews

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist

Islamproducten gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.