Het handboek voor moslimvrouwen

6 Reviews
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
€ 5,25
Inclusief belasting

Er zijn zaken in de islam die speciaal betrekking hebben op vrouwen. Vaders en echtgenoten kennen deze misschien niet volledig. Het is aan ons vrouwen om er achter te komen en elkaar te onderwijzen. Dit boek is een poging om sommige gaten in onze kennis op te vullen. Over deze alledaagse dingen die een moslimvrouw moet weten.
Het is voortgekomen uit de behoefte meer te leren over de regels betreffende menstruatie, kraambloeding en bloedingen die geen menstruatie zijn (zie hoofdstuk 2), maar ook de hidjaab van de vrouw, hoe zij zich in het sociale leven dient te gedragen, de spanningsboog tussen het moederschap en de carrièrevrouw, als ook een aantal medische aspecten.
Hopelijk kan het boek als handig naslagwerk dienen, hoewel het de lezers wordt aan geraden in twijfelgevallen een erkende geleerde te raadplegen.


Auteur: Huda Khattab
Vertaler(s): Yusra Németh, Aisha Boukhris
Uitgeverij: Noer
Uitvoering: Paperback
ISBN: 90-5514-014-7
Pagina's: 118

NOE_HAND_5
6 Reviews

Aanrader
Heel fijn boekje, maakt heel veel duidelijk, ook dat er achterin aantekeningen gemaakt kunnen worden, is heel erg fijn. om even een glimp te geven in het kort waar het beknopt over gaat: Hoofdstuk 1 Ibaadah Hoofdstuk 2 Tahaarah Hoofdstuk 3 Hidjaab Hoofdstuk 4 Het sociale leven Hoofdstuk 5 Carrieres: opleiding en werk Hoofdstuk 6 Het Huwelijk Hoofdstuk 7 echtscheiding Hoofdstuk 8 Gezondheid De hoofdstukken zijn natuurlijk uitgebreider als wat ik hier nu neerzet, maar dit boekje heeft veel duidelijk gemaakt, ben hier heel erg blij mee. Zeker als je alles nog moet leren en begrijpen, is dit een heel erg fijn boekje. En mijn complimenten voor de snelle levering van de boeken! Dank u wel
on

enorm leerrijk
ik vond dit boek enorm leerrijk en interessant. heb er zeer veel van geleerd, het boek wekt ook m'n intresse aan om nog meer over de islam te leren. God schenkt ons kennis en wie zijn wij om deze dan niet te aanvaarden. alhamdullah ik ben moslima en insha allah niet de laatste...
on

leerzaam boek
Ik vond het een leerzaam boek om te lezen. Er stonden dingen in die ik niet wist of niet volledig wist.
on

bekeren
Ik ben een gewoon Nederlands meisje met een Marokkaanse vriend, omdat hij mij heel veel over de Islam heeft verteld want mij echt interreseerde ben ik nu bezig om me te bekeren. Mijn eerste stap was veel boeken lezen en elke dag proberen te bidden zodat ik er aan gewend zou raken. Dit was mijn 4e boek geloof ik. Ik had hem zo uit en het hielp mij echt heel erg. Vooral omdat dit over vrouwen gaat en mijn vriend eigenlijk alleen maar over mannen kan vertellen. Dus ik raad dit boek zeker voor andere mensen aan. Ik weet nog niet zo goed hoe ik nu verder moet, het is uit met mijn vriend maar wil me toch aan de Islam vast blijven houden. Insh'Allah komt alles goed.
on

leest heel makkelijk
Assalamu aleikum, ik vond dit boek een beetje te eenvoudig, ik zoek steeds naar wat diepe en gedetaillerde texten, maar het leest heel makkelijk & bevat in principe alles wat je moet weten om de Islam in de praktijk te brengen, zeker in het begin. Ik raad dit boek ook aan de moeders van tiener meisjes, zelfs voor pre teens is leerzam, mijn dochter van 8 zat gewoon met mij aan het lezen en bleef niet weg. Er staan tips die je kan gebruiken voor 'die' praatjes tussen moeder en dochter, en ook je dochter verwijzen naar dit boek elke keer als het om een kwestie rond bepaalde onderwerpen komt zoals taharaat en hygiene, salaat, kleding, gedrag, etc.
on

Een aanrader voor elke vrouw
Een absolute aanrader voor elke vrouw! Voor de vrouw die meer wil weten over vrouwen in de Islam en ook handig als je al moslima bent om alles beknopt op een rijtje te hebben in een boek. Al lerend heb ik hier veel aan gehad!
on

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist

Islamproducten gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.