Khaalid ibn Waalid, de zwaard van Allah

Khaalid ibn Waalid, de zwaard van Allah

1 Reviews
Laatste items in voorraad
€ 25,71
Inclusief belasting

Biografie van de grootste islamitische generaal ooit. 

In deze biografische en avontuurlijke weergave van de meest ingenieuze generaal die ooit op aarde heeft rondgelopen, worden de islamitische mijlpalen vanaf hun kinderschoenen in beeld gebracht. De vertelmethode is uitermate meeslepend en de auteur krijgt daar de pluimen voor.

Tijdens het wonderbaarlijke en geduchte levensverhaal van Khaalid en de metgezellen die onder de vlag van de islam streden, lijkt het net alsof de lezer in een van de strijdende soldaten verandert. Het angstzweet breekt je uit en de pijlen zoeven rakelings langs je heen. Het zwaardgekletter galm nog lang na en geur van de lijken doordringt jouw leeskamer. Een spannend boek, zonder van de realiteit te moeten afwijken, werd nooit eerder gepubliceerd! Een echte aanrader voor de avonturiers onder ons lezerspubliek.

Verder vragen we Allah om ons te voorzien van de leeuwenmoed waarmee hij de voorgaande generaties heeft begunstigd. Moed om met opgeheven hoofd door het leven heen te stappen, zodat we ook ongeacht welk obstakel zich tussen ons en onze heer probeert te plaatsen, de baas kunnen worden. Want het is door het bloed van de eerste generatie moslims waaronder het zwaard van Allah dat wij nu in staat zijn om hun belevenissen te kunnen navertellen. Laat ons dus deze gunsten overdenken en Allah de Almachtige daarvoor eeuwig dankbaar zijn.


Auteur: Luitenant-generaal A I Akram
Vertaler(s): S. Jansen
Uitgeverij: Noer
Uitvoering: Hardcover
ISBN: /
Pagina's: 637

NOE_KHAA_25
1 Reviews

Wat een bedrog
"Want het is door het bloed van de eerste generatie moslims waaronder het zwaard van Allah dat wij nu in staat zijn om hun belevenissen te kunnen navertellen." Khalid was in werkelijkheid een bloeddorstige massamoordenaar. Citaat (uit islamitische geschriften): "Het is niet honger, noch armoede die ons uit ons land (Arabië) gedreven heeft. Wij, de Arabieren, zijn drinkers van bloed en we weten dat er geen bloed zo goed smaakt als dat van de Grieken. Daarom zijn we gekomen, om jullie bloed te doen vloeien en te drinken". Het was niet zijn bloed waardoor moslims het verhaal kunnen navertellen, want Khalid overleefde de jihad. Het is wel het bloed van de vele slachtoffers die hij en zijn soldaten hebben gemaakt. Maar, met deze zin geven jullie eigenlijk toe dat het bestaan van de islam is gebouwd op het verschrikkelijke bloedvergieten dat in naam van deze religie is aangericht. En blijkbaar zijn jullie daar trots op.
on

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist

Islamproducten gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.